Zeytinyağı:
Sadece zeytin ağacı, Olea europaea L. meyvelerinden elde edilen yağlardır. Çözücü kullanılarak ekstrakte edilen veya reesterifikasyon işlemi ile doğal trigliserid yapısı değiştirilmiş yağlar ve diğer yağlarla karışımı bu tanımın dışındadır.
a) Natürel zeytinyağı: Zeytin ağacı meyvesinden doğal niteliklerinde değişikliğe neden olmayacak bir ısıl ortamda, sadece yıkama, dekantasyon, santrifüj ve filtrasyon işlemleri gibi mekanik veya fiziksel işlemler uygulanarak elde edilen; kendi kategorisindeki ürünlerin fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerini taşıyan yağları ifade eder.
Direkt tüketime uygun naturel zeytinyağları;
* Natürel sızma zeytinyağı: Doğrudan tüketime uygun, serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden her 100 gramda 0,8 gramdan fazla olmayan yağlar,
* Natürel birinci zeytinyağı: Doğrudan tüketime uygun, serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden her l00 gramda 2,0 gramdan fazla olmayan yağlar,
olarak sınıflandırılır.
Direkt tüketime uygun olmayan naturel zeytinyağı;
*Ham zeytinyağı/lampant: Ham zeytinyağı/Rafinajlık: Serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden her 100 gramda 2,0 gramdan fazla olan veya duyusal ve karakteristik özellikleri bakımından doğrudan tüketime uygun olmayan, rafinasyon veya teknik amaçlı kullanıma uygun olarak sınıflandırılır.
b) Rafine Zeytinyağı: Ham zeytinyağının doğal trigliserid yapısında değişikliğe yol açmayan metotlarla rafine edilmeleri sonucu elde edilen, sarının değişik tonlarında rengi olan, kendine özgü tat ve kokuda bir yağdır. Serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden her l00 gramda 0.3 gramdan fazla olmamalıdır.
c) Riviera Zeytinyağı: Rafine zeytinyağı ile gıda olarak doğrudan tüketilebilecek naturel zeytinyağları karışımından oluşan, yeşilden sarıya değişen renkte, kendine özgü tat ve kokuda bir yağdır. Serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden her l00 gramda l.0 gramdan fazla olmamalıdır.
d) Çeşnili Zeytinyağı: Zeytinyağlarına değişik baharat, meyve ve sebzeler veya bunların doğal aroma maddeleri katılarak çeşitlendirilmesi ile elde edilen yağlardır.
Packaging and Loading Information for Olive Oil Products
SIZMA / EXTRA VIRGIN OLIVE OIL |
|||||||||
Package/Vol. |
250ml |
500ml |
750ml |
1000ml |
2 Liters |
5 Liters |
18 Liters |
216 Lt Barrel |
1000 Lt IBC |
Type |
Glass bottle |
Glass bottle |
Glass bottle |
Glass bottle |
Tin Can |
Tin Can |
Tin Can |
Tin Can |
IBC |
Unit UPC / Pcs |
8682538109015 |
8682538109039 |
8682538109053 |
8682538109077 |
8682538109275 |
8682538109312 |
8682538109350 |
N/A |
N/A |
Item Code |
SRG001001001 |
SRG001002001 |
SRG001003001 |
SRG001004001 |
SRG001015001 |
SRG001017001 |
SRG001019001 |
N/A |
N/A |
Pcs / Carton |
6 Bottles/Box |
6 Bottles/Box |
6 Bottles/Box |
6 Bottles/Box |
6 Bottles/Box |
4 Bottles/Box |
N/A |
N/A |
N/A |
Cartons / Pallet |
330 Boxes |
180 Boxes |
125 Boxes |
100 Boxes |
60 Boxes |
44 Boxes |
60 Boxes |
N/A |
1 piece |
Tin Can |
N/A |
N/A |
N/A |
N/A |
1 Tin Can |
N/A |
1 Tin Can |
1 Barrel |
1 IBC |
Unit UPC / Carton |
8682538109374 |
8682538109398 |
8682538109411 |
8682538109435 |
N/A |
N/A |
N/A |
N/A |
N/A |
BİRİNCİ NATÜREL / VIRGIN OLIVE OIL |
|||||||||
Package/Vol. |
250ml |
500ml |
750ml |
1000ml |
2 Liters |
5 Liters |
18 Liters |
216 Lt Barrel |
1000 Lt IBC |
Type |
Glass bottle |
Glass bottle |
Glass bottle |
Glass bottle |
Tin Can |
Tin Can |
Tin Can |
Tin Can |
IBC |
Unit UPC / Pcs |
8682538109008 |
8682538109022 |
8682538109046 |
8682538109060 |
8682538109268 |
8682538109305 |
8682538109343 |
N/A |
N/A |
Item Code |
SRG002001001 |
SRG002002001 |
SRG002003001 |
SRG002004001 |
SRG002015001 |
SRG002017001 |
SRG002019001 |
N/A |
N/A |
Pcs / Carton |
6 Bottles/Box |
6 Bottles/Box |
6 Bottles/Box |
6 Bottles/Box |
6 Bottles/Box |
4 Bottles/Box |
N/A |
N/A |
N/A |
Cartons / Pallet |
330 Boxes |
180 Boxes |
125 Boxes |
100 Boxes |
60 Boxes |
44 Boxes |
60 Boxes |
N/A |
1 piece |
Tin Can |
N/A |
N/A |
N/A |
N/A |
1 Tin Can |
N/A |
1 Tin Can |
1 Barrel |
1 IBC |
Unit UPC / Carton |
8682538109367 |
8682538109381 |
8682538109404 |
8682538109428 |
N/A |
N/A |
N/A |
N/A |
N/A |
1- Virgin Olive Oil:
These oils are obtained from the fruit of olive tree by implementing mechanic or physical operations in a temperature that will not change its natural features. Their color can be varied from crisp green to yellow. Having a unique taste and scent, they can be consumed in its natural state.
Virgin olive oil is marketed under 3 groups in their own.
2- Extra Virgin Olive Oil:
Having no defect in its smell and taste, Extra Virgin Olive Oils have 1 % free acid content (as oleic acid) at most. Extra virgin olive oil is suitable for all types of food, however it is ideal for salads.
3- Refined Olive Oil:
Refined Olive Oil is obtained as a result of refining with methods which do not cause changes in the structure of the raw oil of olive, it’s color can be in different tones of yellow, and it has a unique taste and scent. Its free acid content (as oleic acid) is 0,3 % at most..
This oil is marketed as ''frying oil '' on the market.
4- Riviera Olive Oil:
It is a mixture of refined olive oil and virgin olive oils which can be consumed in its natural state. Its color can be varied from green to yellow and it has a unique taste and scent. Its free acid content (as oleic acid) is 1,5 % at most.
People, who are not accustomed to live and strong odor of olive oil, may prefer and this type of olive oil.